Wild aan de spies!

spiesjes van wildHet wildseizoen is van start gegaan en we kunnen weer ‘los’ gaan met heerlijke wintergerechten!

Voor een groot gezelschap is een bereiding als deze: wild aan een spies bij uitstek geschikt!

Serveren op bijvoorbeeld een groot of klein plateau afhankelijk van de grootte van je gezelschap!

Het vlees wat ik hiervoor gebruikt heb, zijn stukjes van de reebout!

SPIESEN VAN REEBOUT MET ZUURKOOL EN RODE WIJN SAUS

(voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 700 g reebout

1 wortel in blokjes gesneden

1 fijn gesneden ui

1 teen knoflook

takje tijm, rosmarijn, peterselie, blaadje laurier, enkele peperkorrels

rode wijn

1 eetl. rode wijn Edik

Rode uien

olijfolie

peper en zout

 

Voor de saus:

2 dl wildfond

1 dl rode wijn

1 fijn gesneden sjalot, stukje wortel, stukje knolselder, 1 teen knoflook

Bereiding

Snijd het vlees in gelijke blokjes. Marineer het vlees in bovenstaande ingrediënten gedurende 24 uur.

Dep het vlees droog en rijg om en om met een schijfje rode ui aan spiesen.

Kook voor de saus de wildfond met wijn en overige ingrediënten in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef de saus.

 

Verhit de olijfolie en bak de spiesen aan beide zijden goudbruin. Plaats in een tot 100°C voorverwarmde oven, kerntemperatuur 56°.

Serveer de spiesen naar voorbeeld, garneer met zuurkool. Serveer de saus apart.

 

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Plaats een reactie