Kimchi van radijs!

Groenten fermenteren is helemaal IN!

Kimchi, een typisch Koreaans bijgerecht van gepekelde kool is zeker één van de bekendste gefermenteerde groenten.

De kool wordt ingelegd met zout en daarna met specerijen op smaak gebracht.

Voor extra smaak kunnen knoflook, pepers en gember worden toegevoegd.

Je kunt ook kimchi maken van radijs en deze gebruiken als bijvoorbeeld garnering bij een voorgerecht.

Op het resultaat hoef je geen dágen te wachten. Drie uur is voldoende en je maakt het zó:

Ingrediënten

1 bosje radijs

4 eetl suiker

1 theel chilipoeder

1 eetl. geraspte gember

4 gepelde teentjes knoflook

3 eetl. vissaus

3 eetl. sojasaus

Bereiding

Verwijder de steeltjes van de radijsjes en snijdt in vieren. Meng overige ingrediënten goed dooreen.

Vul een vacuümzak met de radijs en marinade en trek vacuüm. Leg de zak minimaal 3 uur in de koelkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s