Met de herfstkleuren in aantocht, ook oranje uit de oven!

Pompoen is niet alleen gezond maar zeker zo lekker. Mijn favoriete bereiding is pompoensoep, al was het maar voor de kleur! Voor de afwisseling een ovengerecht met pompoen.

Het stoofpotje is eenvoudig van tevoren te maken en voor het serveren te verwarmen.

STOOFPOTJE MET POMPOEN

(voor 4 personen)

1/2 pompoen in blokjes gesneden

2 fijn gesneden uien

2 gehakte teentjes knoflook

2 eetl. olijfolie

3 dl groentenbouillon

1 dl witte wijn

rasp van 1 cm gember, vleugje komijn, steranijs, peper en zout. (hoeveelheid kruiden naar eigen smaak)

naar smaak belegen geraspte kaas, 2 eetl. fijn gesneden peterselie.

BEREIDING

Fruit in olijfolie de pompoen en ui gedurende enkele minuten. Voeg knoflook toe. Blus met bouillon en wijn. Voeg kruiden toe en stoof de groenten beetgaar. Zeef de groenten uit het stoofvocht. Pureer de groenten grof. Voeg eventueel stoofvocht toe. Vul een beboterde ovenschaal met het mengsel. Strooi er kaas over en plaats voor het serveren in een tot 180°C voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Garneer met peterselie. Lekker met rijst of quinoa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s