Paella á la Ronald

Een goede vriend van ons is een meester in het maken van éénpansgerechten. Zijn paella steekt er met kop en schouder bovenuit. Hier is zijn recept en laat er gerust je creativiteit op los. Ietsje meer of minder van het een af ander kan gerust!

PAELLA A LA RONALD

(voor 4 tot 6 personen)

4 eetl. olijfolie, 4 gehakte tenen knoflook, 2 fijn gesneden uien, 2 in vieren gesneden tomaten, 1 groene en 1 rode paprika in blokjes gesneden, circa 200 g gamba’s, circa 200 g mosselen, flinke scheut witte wijn, 1 dl kippenbouillon.

½ pakje diepvries doperwten, 1 klein blikje maïs, 4 kopjes gekookte witte rijst of risotto, 200 g in schijfjes gesneden chorizo, 4 vooraf gegrilde kippenpootjes, saffraan, cayennepeper, verse basilicum.

Verhit in een ruime pan de olie. Roerbak de ui en knoflook goudgeel. Voeg tomaten en paprika toe. Voeg gamba’s en mosselen toe. Blus met bouillon en wijn. Laat het geheel 5 minuten smoren. Voeg doperwten, maïs, rijst, chorizo en kippenpootjes toe. Schep goed om en kruid naar smaak met saffraan, cayennepeper en verse basilicum. Voeg indien nodig peper en zout toe.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s