Het hoeft niet altijd chocolade te zijn!

Hoewel ik beslist een chocoholic ben, komt er hier niet altijd iets met chocolade uit de oven!

Mijn partner is me daar zeer dank voor! De weegschaal is onverbiddelijk na een chocoladetaart!

Vandaag maak ik een wortelcake met amandel en steranijs.

Dat doe ik zó:

Ingrediënten

sap en rasp van 1 sinaasappel

1 1/2 dl druivenpitolie

3 eieren

190 g suiker

200 g bloem

200 g amandelmeel

mespunt steranijspoeder

snuf zout

1 zakje bakpoeder

1 eetl. geschaafde amandelen

250 g geraspte wortel

Bereiding

Klop rasp en sap van sinaasappel met olie, eieren en suiker los in de standmixer.

Voeg bloem, amandelmeel, steranijspoeder, zout en bakpoeder toe. Meng tot een homogeen beslag. Spatel amandelen en wortel door het beslag. Vul een beboterd en met bloem bestoven bakblik. Plaats in een tot 175°C voorverwarmde oven gedurende circa 1 uur. Je kunt ook eenpersoonscakejes maken. Feestelijk serveren met kokosijs erbij en een lepeltje Griekse yoghurt op smaak gebracht met kokosroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s