De asperge staat op nummer 1

We kunnen er echt niet omheen. Het witte goud, de asperge, staat in deze tijd op nummer 1.

We eten ze op allerlei manieren. Al eens geproefd als nagerecht?

Probeer het eens!

LOPEND CAKEJE MET ASPERGES

Ingrediënten

150 g asperges geschild

¼ l water, 200 g suiker

3 eieren, 3 eierdooiers

60 g suiker

160 g witte chocolade

100 g gezeefde bloem

125 gesmolten boter.

Bereiding

Breng het water met suiker aan de kook. Kook de 150 g asperges in stukjes gesneden gaar. Laat uitlekken en pureer de asperges in de keukenmachine.

Klop au bain marie de eieren en eierdooiers met suiker tot een luchtig schuim. Draai in de keukenmachine koud en luchtig.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Spatel de bloem door het eiermengsel. Voeg chocolade en aspergepuree toe. Tot slot beetje bij beetje gesmolten boter toevoegen.

Beboter aluminium vormpjes en bestuif met bloem. Vul voor ¾ met het mengsel. Plaats voor het serveren in een tot 200°C voorverwarmde oven gedurende circa 15 minuten.

Haal de cakejes uit de vormpjes en verdeel over de borden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s