Eén van de lekkerste curry’s

Massamancurry is uit de hoeveelheid van Thaise curry’s mijn favoriet.

Zeker nu het miezerig weer is, is zo’n verwarmend gekruid stoofgerecht

Probeer het eens. Vast en zeker komt dit recept ook bij jou hoog op het lijstje.

MASSAMAN CURRY

(voor 6 personen)

Ingrediënten

200 g massamancurry van goede kwaliteit

1/4 l kokosmelk, 1/4 l kokosroom

3 eetl. vissaus

3 eetl. tamarindepasta

1/2 theel. foelie

3 blaadjes laurier

10 geroosterde en in vieren gesneden sjalotten,

50 g pinda’s

500 g rundvlees in blokjes gesneden

200 g kort gekookte vastkokende aardappelen, in vieren gesneden

enkele korianderblaadjes

Bereiding

Verhit een pan met dikke bodem en bak hierin de massamancurry los. Voeg kokosmelk en room toe. Roer het geheel goed dooreen. Voeg vissaus, tamarinde, foelie, sjalot, pinda’s en vlees toe.

Verlaag de temperatuur en laat het vlees gaar worden. Voeg op het laatste moment de aardappelen toe. In de stoomoven met deksel, 100°C circa 1 uur. Verdeel voor het serveren wat korianderblaadjes over het gerecht en serveer er pandanrijst bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s