Vissoep voor een kille dag

Deze heerlijke vissoep verwarmt de maag. Zeker op een kille herfstdag!

Gevuld met vis van de dag en gegarneerd met Hollandse garnaaltjes voor de liefhebber.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

1 eetl. olijfolie

1 fijn gesneden ui

1 stengel in stukjes gesneden bleekselderij

1/2 winterwortel in blokjes

1/2 venkelknol in blokjes

1 gehakte teen knoflook

takje tijm, laurier, rosmarijn samengebonden

1 eetl. tomatenpuree

mespunt saffraan

3 dl visbouillon

200 g witte vis, bijv kabeljauw

scheutje koksroom, scheutje Pastis

100 g Hollandse garnaaltjes

Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit ui en groenten kort. Voeg kruiden, tomatenpuree en saffraan toe. Blus met de visbouillon. Laat 10 minuten trekken. Voeg de vis toe en laat nogmaals 10 minuten trekken. Verwijder het kruidenbouquet en pureer de soep in de keukenmachine. Breng op smaak met koksroom en Pastis.

Verdeel de garnaaltjes over voorverwarmde borden. Vul een koffiekan met de verwarmde soep. Schenk de soep aan tafel in de borden.

One thought on “Vissoep voor een kille dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s