Er liggen al pepernoten in de supermarkt!

 

Half september! Hoog zomer!

Notabene is er bij de supermarkt al een display gevuld met snoepgoed voor het Sinterklaasfeest!

Pepernoten kan ik moeilijk weerstaan. Behalve de zak leeg peuzelen bij thuiskomst, kun je er ook een lekkere parfait mee maken.

Dit recept is eenvoudig en zónder ijsmachine te bereiden.

 

IJSTAARTJES VAN PEPERNOTEN

(voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 100 g pepernoten

1 dl Amaretto

4 eierdooiers, 1 heel ei

4 dl slagroom

100 g suiker

enkele druppels vanille essence

Voor de garnering

Chocoladeschotjes en chocoladesaus

Bereiding

Hak de pepernoten grof en besprenkel met Amaretto.

Klop au bain marie de eierdooiers en ei met de helft van de suiker licht en schuimig.

Klop op ijs tot een stevige gekoelde massa. Klop de slagroom stijf met resterende suiker.

Voeg vanille essence toe. Spatel er de helft van de pepernoten door. Meng er de slagroom door.

Bekleed ringvormen met een doorsnee van 6 cm met bakpapier. Vul de ringen met het roommengsel.

Plaats minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de ijstaartjes uit de ring en plaats op de borden. Duw de chocoladeschotjes tegen het ijs aan.

Garneer met overgebleven pepernoten.

Schenk er een lepeltje chocoladesaus omheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s