Warm appeltje uit eigen tuin

Appels in overvloed! Ook in onze tuin.

De rijpe rode blos van de Benoni appel nodigt uit om te plukken.

We hebben er nogal wat dus ga ik er iets lekkers mee maken.

APPELTJES GEVULD MET NOTEN EN SPIJS

( voor 4 personen)

4 stevige appels, mag ook jonagold zijn

Voor de vulling

50 g gemengde gehakte noten

2 eetl. in 1 dl rum geweekte rozijnen

50 g amandelspijs

50 g koksroom

boter

Bereiding

Snijd het kapje van de appel af. Verwijder het klokhuis, hol de appels uit. Meng het vruchtvlees met de noten, rozijnen MET de rum, spijs en koksroom.

Vul de appels met het mengsel. Dek af met het kapje. Bestrijk rondom met boter. Plaats in een tot 160 gr voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.

Lekker met vanillesaus.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s