Zomerse lekkernij

Vóórdat ze uit de schaal verdwenen zijn omdat deze overheerlijke kersen uit de Bommelerwaard zo lekker zijn, houd ik er een paar apart.

Een gemakkelijk te bereiden zomers nagerecht waarbij de kersen tot hun recht komen!

KERSEN IN RODE WIJN 

(voor 4 personen)

Ingrediënten

500 g kersen

2 dl rode wijn

1 dl Cassis likeur

1 kaneelstokje, 1 steranijs, 2 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 1 theel. zwarte peper.

Bereiding

Ontpit de kersen. Breng wijn, Cassis en specerijen tegen de kook aan en laat 20 minuten op lage warmtebron trekken.

Zeef de vloeistof. Kook in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Laat de kersen minimaal 1 uur marineren in de wijn.

Serveer met een balletje vanille ijs.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s