Zomer in de bol en in het glas!

Bij deze zomerse temperaturen past bij uitstek een gazpacho!

Fijn omdat de koude soep van tevoren te bereiden is. Heerlijk omdat het verkoelend is!

 

GAZPACHO VAN AVOCADO EN KOMKOMMER

(voor 6 personen)

Ingrediënten

2 komkommers

1 rijpe avocado

sap van 1 limoen

100 g magere yoghurt

2 eetl. olijfolie

3 dl kippenbouillon

mespunt cayennepeper

Voor de garnering

6 plakjes gerookte zalm in reepjes gesneden

1 eetl. fijn gesneden bieslook

Bereiding

Schil de komkommers. Verwijder de zaadlijsten. Schil de avocado. verwijder de pit.

Pureer alle ingrediënten in keukenmachine of blender. Druk de massa door een zeef.

Laat de soep minimaal 2 uur in koelkast staan. Schenk de soep in glazen en garneer met gerookte zal en bieslook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s