‘Coronastyle’, gemakkelijk te bereiden gerechten!

We leven in een onwerkelijke tijd! Alles draait om het Coronavirus. We proberen ons er met elkaar doorheen te slaan, elkaar te steunen en vooral gezond te blijven.

Het is stil in de keuken! Niet dat er hier niet gekookt wordt, nee hoor! Met alle plezier zelfs!

Alleen de kookworkshops zijn verplaatst tot ….tja wanneer?

Ik hoop dat het niet al te lang meer duurt. Ondertussen plaats ik op mijn facebookpagina regelmatig gemakkelijk te bereiden gerechten. ‘Coronastyle’, noem ik ze maar gemakshalve!

Boodschappen doen met een waslijst aan ingrediënten is nu niet één van mijn favoriete bezigheden. Ik probeer zó te plannen dat ik voldoende in huis heb om een paar dagen vooruit te kunnen.

Als ik naar de groothandel ga, sla ik voldoende in voor de vriezer. Bijvoorbeeld verse zalm. U kunt daar nu ook uw vis kopen. De groothandel is tijdelijk geopend voor particulieren.

De moeite waard om een keer te gaan kijken.

 

Koop bij de visboer een zij zalm en snijd er voor 4 personen 4 moten uit. De rest kunnen geportioneerd in de vriezer.

Klop 3 eetl. limoensap los met 1/2 dl sinaasappelsap, 1/2 theel. ras el hanout, 1 theel. mosterd, 1 eetl. fijn gesneden dille, peper en zout en eventueel 2 eetl. Pastis.

Leg de vis in een beboterde schaal en schenk het mengsel er over. Verdeel er schijfjes sinaasappel over en lente ui.

Plaats afgedekt met aluminiumfolie in een tot 160gr voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten in oven staan.

De vis is goed als het lemmet van een mes er gemakkelijk doorheen glijdt.

Lekker met verse pasta of krieltjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s