Zeezout met citroen, een heerlijke SmaakBeleving!

Het huisarrest van het Coronavirus geeft ruimte om te experimenteren in de keuken.

Delicatessenshop De SmaakBeleving stuurde een mail met uitbreiding in de winkel, een nieuw product: Neolea zeezout met citroen!

Ik heb het zout besteld en gebruikt om een moot kabeljauw smakelijk te serveren.

Omdat ik het zout superlekker vind, deel ik het graag met jullie.

Overigens is de website http://www.desmaakbeleving.nl méér dan de moeite waard om te bezoeken en culinair rond te neuzen.

KABELJAUW MET SPINAZIE EN BEURRE BLANC

(voor 2 personen)

300 g kabeljauw haas

1 eetl. Neolea zeezout met citroen

Spirit of Spice citroenpeper

Voor de saus

2 dl witte wijn

1/2 dl witte wijn azijn

2 fijn gesneden sjalotjes

1/2  dl kookroom

50 g boter

Voor de spinazie

scheutje olijfolie

1 fijn gesneden sjalot

1/2 gehakte teen knoflook

300 g spinazie

Bereiding

Verdeel het zout over de vis. Dek af met plastic folie. Leg er een plank en een gewicht van circa 1 kg op om onder druk te plaatsen. Laat gedurende 2 uur in koelkast pekelen. Spoel het zout er af. Dep droog, snijd de moot in tweeën.

Kook voor de saus de wijn, azijn met sjalot in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef het vocht. Klop de room erdoor en bindt met boter.

Verhit voor de spinazie de olie. Roerbak de spinazie met sjalot en knoflook.

Bak voor het serveren de vis aan beide zijden goudbruin en beetgaar. Bestrooi met Spirit of Spice peper.

Verdeel spinazie over de borden. Leg de vis er op. Schenk de beurre blanc er omheen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s