Nog even een winterse soep!

De lente laat nog op zich wachten. Het gure weer nodigt uit tot het serveren van een verwarmende soep.

Deze soep met shiitake is goed van te voren te bereiden en je wordt heerlijk warm van binnen.

Romige shiitake soep met spekjes

(voor 6 personen)

Ingrediënten

25 g boter

2 fijn gesneden sjalotten

1 gehakte teen knoflook

1/2 knolselder in blokjes gesneden

2 zacht kokende aardappelen in blokjes gesneden

3/4 l kippen of groentenbouillon

scheutje koksroom

150 g shiitake

1 eetl. bieslook

100 g uitgebakken en verkruimelde spekreepjes

Bereiding

Smelt de boter, stoof de sjalot goudgeel. Voeg knolselder en aardappel toe. Roerbak het geheel 2 minuten. Blus met bouillon. Laat groenten gaar koken. Pureer de soep.

Voor een fijnere soep de massa door een zeef drukken. Breng op smaak met koksroom.

Snijd de shiitake in dunne schijfjes en meng door de soep. Verwarm de soep voor het serveren. Garneer de soep met bieslook en spek.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s