Rode biet is helemaal hip!

Rode bieten zijn weer helemaal hip! Haalden we er een tijdje geleden onze neus voor op.

Nu komen we ze in zeer gevarieerde bereidingen tegen. We zetten ze op zoetzuur, maken er rendang mee, carpaccio enz enz.

Deze tapenade met rode biet is geliefd onder mijn gasten en is op allerlei manieren te serveren.

Op een mini-pitabroodje, op toast, in een schaaltje om te dippen of als lepelgerechtje te serveren.

‘Fluitje van een cent’ om te maken…..

TAPENADE VAN RODE BIETEN

Ingrediënten

200 g gekookte bieten zonder schil

2 gehakte tenen knoflook

40 g cashewnoten

40 g geraspte Parmezaanse kaas

5 blaadjes basilicum

peper en zout.

Circa 100 g geitenkaas, cress voor de garnering

Bereiding

Pureer alle ingrediënten behalve geitenkaas en cress in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

Vul een spuitzak en spuit een dotje tapenade op een amuselepel. Garneer met geitenkaas en cress.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s