Dat is smullen! Gepofte zoetzure bietjes van Boefkik!

Kennen jullie de gepofte zoet zure bietjes van Boefkik al?

Zo niet! Scoor een pot! Zelden zo’n lekkere stevige zoet zure biet uit de pot geproefd.

Achter Boefkik staan twee creatieve mannen met een stevige dosis horeca- ervaring, Joost van Roosmalen en Wouter Weststrate. Ze stoppen méér in de pot dan alleen rode bietjes.

Seizoensgebonden biologische Brabantse producten ondergaan in hun bedrijfskeuken een metamorfose.

O.a. worden er van Oirschotse tomaten chutney gemaakt. D’n pickels van knapperige groenten uit Middelbeers en de Brabantse atjar tjampoer zijn goddelijk lekker.

 

De rode bieten heb ik van de week gebruikt in een kleine salade bij carpaccio van coquilles.

Voor de carpaccio heb ik de coquilles in dunne schijfjes gesneden en 30 minuten gemarineerd in 1/2 dl grapefruitsap, 1 dl limoensap, peper en zout.

Door de frissee salade een dressing gehusseld van 1 eetl. grapefruitazijn, 3 eetl. olijfolie, peper en zout.

Het bord opgemaakt met salade, granaatappelpitjes, schijfjes radijs, schijfjes BOEFKIK rode biet, tipjes hangop en hazelnoten en sesamzaadjes.

Wil je weten wáár je Boefkik producten koopt, kijk dan op http://www.boefkik.nl

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s