Deze schaal gaat leeg! Vast en zeker!

De liefhebbers van een smakelijk bijgerecht met aardappel gaan hiervan genieten.

Behalve dat het lekker is, ziet het er aantrekkelijk uit op tafel.

AARDAPPELSCHIJFJES UIT DE OVEN

(voor 6 personen)

 

Ingrediënten

1 kg vast kokende aardappelen van gelijke grootte

4 gepelde en gehalveerde sjalotten

5 takjes tijm

1 dl olijfolie

50 g boter

peper en zout, gemalen rode peper

Bereiding

Boen de aardappelen schoon. Snijd ze op de mandoline in zeer dunne schijfjes. Plaats ze rechtop in een beboterde ovenschaal (zie foto).

Druk de sjalotten op enkele plaatsen ertussen. Verdeel er takjes tijm over. Bestrooi met peper, zout en rode peper. Schenk er olijfolie over. Verdeel klontjes boter over de aardappelen.

Plaats in een tot 180 gr voorverwarmde oven gedurende circa 40 minuten. Prik in de aardappelen ter controle of ze gaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s