Sappige nectarines!

Sappige en heerlijke vrucht, de nectarine! Nu volop verkrijgbaar.

Heerlijk om zó op te peuzelen of er een aantrekkelijk nagerecht mee maken.

Gemarineerde nectarines

(voor 4 personen)

Ingrediënten

8 stevige nectarines

1/2 dl vlierbloesemsiroop (Monin)

4 dl Champagne

1 kaneelstokje

2 steranijs

2 kardemompeulen

1 theel. zwarte peper

1 schilletje van limoen

 

Bereiding

Breng vlierbloesemsiroop met Champagne, kaneelstokje, 2 steranijs, kardemompeulen, peper en limoenschil tegen de kook aan. Laat 5 minuten zachtjes trekken. Zeef de vloeistof. Snijd de nectarines in parten. Schenk het Champagnemengsel er over en laat de nectarines 30 minuten marineren alvorens te serveren. Laat ze uitlekken. Leg de partjes nectarines in ene krans op het bord. Lekker met een bolletje vanille ijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s