Mooi weer! Dus korter in de keuken en langer in de tuin!

Als de zon eindelijk schijnt, zijn we liever buiten dan in de keuken.

Ik kies graag voor lichte gerechten welke goed van tevoren te bereiden zijn.

Dit is er zo een! Je kunt de meloen caprese als amuse serveren of voorgerecht.

MELOEN CAPRESE MET PESTO VAN CITROENMELISSE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Voor de pesto

50 g licht geroosterde pijnboompitten

50 g geraspte Parmezaanse kaas

1 bosje citroenmelisse

2 eetl. citroensap

mespunt zout, peper en suiker

olijfolie

verder:

balletjes mozzarella

balletjes uit een meloen ter grootte van de mozzarella

olijfolie, peper

prikkers

Bereiding

Pureer de pijnboompitten met kaas en citroenmelisse in de keukenmachine. Voeg citroensap, zout, peper en mespunt suiker naar smaak toe. Voeg zoveel olijfolie toe tot een stevige pesto verkregen is.

Rijg om en om meloen en mozzarella aan prikkers. Leg de prikker op een bordje. besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Verdeel een lepeltje pesto ernaast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s