Doe eens iets ánders met asperges!

De klassieke bereiding asperges, ham en ei staat bovenaan op het lijstje van mijn favorieten.

Voor een kookworkshop niet zo geschikt omdat de meesten dat recept echt wel onder de knie hebben.

We zetten de smaakpapillen van de kookliefhebbers deze maand op scherp met dit voorgerecht.

Gisteren door een kookclub bereid en goed bevonden.

GEBAKKEN ASPERGES MET RELISH VAN MANGO/AARDBEI

(voor 6 personen)

Ingrediënten

12 kort gekookte asperges AA

80 g Parmezaanse kaas

4 eetl. bloem

3 losgeklopte eieren

1 eetl. wit sesamzaad, 1 eetl. zwart sesamzaad

cayennepeper

olijfolie

Voor de relish

3 lente uitjes

250 g rijpe mango

150 g aardbeien

1 eetl. honingmosterd

2 eetl. witte wijn edik

6 eetl. druivenpitolie

peper en zout

Bereiding

Schil de asperges. Snijd een royaal stuk af van de onderkant. Kook ze beetgaar. Laat uitlekken en dep droog.

Meng kaas, 1 eetl. bloem, ei, sesamzaad en cayennepeper goed dooreen.

Wentel de asperges eerst door de resterende bloem. Vervolgens door de panade. Leg de asperges op bakpapier naast elkaar.

Snijd voor de relish het lichtgroene en witte gedeelte van de lente ui in dunne ringen. Snijd mango en aardbei in kleine blokjes. Roer mosterd met edik los. Voeg olie toe. Voeg aardbei, mango en lente ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit voor het serveren olijfolie en bak de asperges rondom goudbruin. laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel asperges met relish over de borden. Garneer met roquette.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s