Asperges zijn er weer volop!

Asperges zijn weer volop verkrijgbaar!

Wat doen we met de minder mooie exemplaren?

Moelleux maken bijvoorbeeld.

Bij moelleux denken we meteen aan chocolade. Bij asperges aan ham, ei, boter.

Dit nagerecht heeft van beiden iets!

MOELLEUX MET ASPERGES EN GEMARINEERDE SINAASAPPEL

(10 personen)

Ingrediënten

150 g gare asperges

3 eieren, 3 eierdooiers

60 g suiker

160 g witte chocolade

100 g gezeefde bloem

125 g gesmolten boter

Voor de garnering

2 sinaasappels

1 eetl. citroenmelisse

geroosterde gehakte macadamia noten

lemoncress

Bereiding

Pureer de asperges in de Magimix foodprocessor. Klop au bain marie eieren, eierdooiers en suiker licht en schuimig. Klop op ijs koud.

Smelt de chocolade au bain marie.

Spatel de bloem door het eiermengsel. Voeg chocolade en aspergepuree toe. Tot slot gesmolten boter.

Beboter ramequins en bestuif met bloem. Vul voor driekwart met het aspergemengsel.

Plaats voor het serveren in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 10-15 minuten. De bovenkant moet vast aanvoelen.

Snijd voor de garnering partjes uit de sinaasappels. Laat ze in het sap met fijn gesneden citroenmelisse marineren.

Stort voor het serveren de moelleux op de borden en garneer met sinaasappel, noten en cress.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s