De zonnige dagen mogen komen!

De eerste zon in de lente is meteen een uitdaging om aan vrolijke en zonnige gerechten te denken. En te serveren natuurlijk!

Wat dacht je hiervan, tomaat, pulpo, garnalen, kabeljauw in de hoofdrol.

LENTE OP HET BORD

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Circa 400 g pulpo, kruidenbouquet

4 moten kabeljauw

100 g Hollandse garnalen

4 ontvelde en in blokjes gesneden vleestomaten

1 bosje fijn gesneden basilicum

1 bol zwarte knoflook, 2 eetl. crème fraiche

4 stronkjes kort geblancheerde bimi

olijfolie

peper en zout.

Bereiding

Leg de schoongemaakte pulpo in water met kruidenbouquet. Breng aan de kook, draai warmtebron lager en kook de pulpo in circa 20 minuten gaar. Laat uitlekken en snijd in stukjes.

Pureer de schoongemaakte knoflook met crème fraiche.

Bak de kabeljauw aan beide zijden aan in olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Draai de warmtebron lager. Bak de vis beetgaar.

Verdeel met behulp van een uitsteker de tomaat over de borden. Leg er een mootje kabeljauw op. Verdeel er een lepeltje knoflookpuree over.

Leg de pulpo en garnalen er omheen.

Schenk er een lepel olijfolie omheen met fijn gesneden basilicum. Bimi ernaast voor de garnering.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s