Verleidelijk knapperig. Meringuetaart!

Met een meringuetaart heb je altijd succes aan tafel. Of de taart een geslaagde uitstraling heeft of niet. Het knapperige eiwit is doodgewoon lekker.

Met een basis als meringue kun je eindeloos variëren.

In deze taart spelen chocolade en hazelnoten de hoofdrol.

En zó doe je dat:

10 eiwitten

mespunt zout

250 g suiker

100 g poedersuiker

50 g pure chocolade

Voor de crème

1/4 l slagroom

1 dl. Grieks yoghurt

1/2 dl crème fraiche

75 g licht geroosterde en grof gehakte hazelnoten

50 g geschaafde pure chocolade

Bereiding

Klop de eiwitten stijf. Voeg een kwart van de suiker en zout toe. Klop tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de suiker in delen toe. Voeg als laatste de poedersuiker toe.

Smelt de chocolade en laat afkoelen. Spatel de vloeibare chocolade door de eiwitten.

Vorm op bakpapier 2 cirkels op gewenste maat. Bestrijk het eiwit gelijkmatig met een paletmes uit. Vorm decoratieve, niet te hoge, pieken aan de bovenkant. Plaats in een tot 100°C voorverwarmde oven gedurende circa 2 uur.

Laat de meringue afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Meng er de overige ingrediënten door.

Verdeel het slagroommengsel voor het serveren tussen de meringue en serveer direct.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s