Een nieuw jaar, een nieuw culinair begin!

Na alle copieuze maaltijden tijdens de feestdagen mag er wel weer wat af.

Zonder ál te streng te zijn…..intensief lijnen levert vaak een kortstondig effect.

Deze carpaccio van bieten met zeebaars is niet alleen lekker maar ook vrolijk van kleur.

CARPACCIO VAN BIETEN MET CEVICHE VAN ZEEBAARS

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 chioggia bieten, 2 rode bieten, 2 gele bieten.

Voor de ceviche:

4 kleine zeebaarzen zonder vel

1 cm verse gember

1 gepelde teen knoflook

3 takjes koriander

1 dl limoensap, mespunt zout

1/2 fijn gesneden rode ui

1/4 rode peper

Voor de garnering:

mesclun, dille, bieslook, eetbare bloemetjes

Dressing gemaakt van 2 eetl. kruidige edik, 6 eetl. olijfolie, peper en zout.

Bereiding

Kook de bieten afzonderlijk beetgaar. Snijdt op een mandoline in schijfjes van 1/2 cm. Steek er op gelijke grootte rondjes uit.

Leg de vis in een schaal. Pureer met een staafmixer alle ingrediënten voor de marinade (tijgermelk). Druk door een zeef en schenk over de vis. Laat circa 30 minuten marineren.

Verdeel voor het serveren de bieten als een waaier op het bord. Sprenkel er enkele druppels dressing over.

Haal de vis uit de marinade en leg in het midden van het bord op de bietjes. Garneer het gerecht met kruiden en bloemetjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s