Lekker voor de Feestdagen!

Een heerlijke zoete afsluiting van het kerstdiner!

Een goed voor te bereiden dessert met witte chocolade in de hoofdrol!

PANNA COTTA VAN WITTE CHOCOLADE MET KROKANTJES

(voor 6 personen)

Ingrediënten

5 blaadjes gelatine

6 dl slagroom

100 g witte chocolade

2 eetl. rum

60 g suiker

Voor de krokantjes

10 Napoleon zuurtjes citroen

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Verwarm 1 dl van de slagroom. Knijp de gelatine goed uit. Los op in de room. Meng er de gehakte chocolade, rum en suiker toe.

Klop de resterende room op tot yoghurtdikte. Spatel door het roommengsel. Verdeel over plastic bekertjes en laat opstijven in de koelkast.

Maal voor de krokantjes de zuurtjes fijn. Strooi met behulp van een zeef dun uit over een vel bakpapier. Plaats gedurende circa 7 minuten in een tot 170°C voorverwarmde oven.

Laat afkoelen en breek er stukjes af voor de garnering.

Dompel voor het serveren de bekertjes voor de helft in warm water. Stort ze op de borden. garneer met krokantjes, cress en eventueel rood fruit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s