Lekker voor de Feestdagen!

 

 

Een magnifiek hoofdgerecht Kalfssukade!

Wil jij tijdens de Feestdagen ontspannen het glas kunnen heffen met familie en vrienden? Feestelijk tafelen zonder voortdurend in de keuken te moeten staan?

Zorg voor gerechten die voor te bereiden zijn .

Goede mise en place voorkomt dat je met een verhit hoofd in de keuken staat in plaats van gezellig aan tafel.

Veel gerechten zijn goed van tevoren te maken. Dit is zo’n hoofdgerecht:

KALFSSUKADE MET EENDENLEVER EN TRUFFEL

(voor 6 personen)

Ingrediënten

1 kalfssukade van circa 1 kg

peper, zout

2 eetl. olijfolie, 50 g boter

2 takjes tijm

1/2 winterwortel in blokjes gesneden

1 fijn gesneden ui

1/4 knolselder in blokjes gesneden

circa 1/2 l rode wijn

2 dl kalfsfond

Eendenlever en truffel facultatief.

Bereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit olie en boter. Bak het vlees rondom aan. Voeg tijm en groenten toe. Blus met wijn en fond. Laat het vlees op een lage warmtebron in een tot 140° voorverwarmde oven garen. (of slowcooker ) Als het mes door het vlees glijdt is het vlees gaar. Haal het vlees uit het vocht. Laat het vlees onder druk afkoelen zodat het compacter wordt. Zeef het vocht en kook in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg naar smaak en indien gewenst geschaafde truffel toe. Tot hier kan een dag van tevoren bereid worden.

Dep het vlees droog. Snijd in plakken en bak aan beide zijden goudbruin in olijfolie en boter. Verdeel over de borden. Schenk de verwarmde saus er omheen.

In vind het heerlijk om er wat flinters eendenlever over te verdelen.

Een garnituur van geblancheerde bospeentjes, akkerpaddenstoelen en krielaardappeltjes is méér dan voldoende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s