Lekker voor de Feestdagen!

 

De Feestdagen staan alweer te trappelen voor de deur.

Voor velen betekent dat de bekende stress: wát gaan we nu weer op tafel toveren!

Wees lief voor jezelf en maak het niet te ingewikkeld.

Hier is vast een leuk gerecht, tijd genoeg om van tevoren uit te proberen. Bijzonder geschikt als vóór of tussengerecht.

COQUILLE MET ZOETE AARDAPPEL

(voor 6 personen)

Ingrediënten

6 grote coquilles

6 in de lengte gehalveerde plakken Parmaham

peper, zout, olijfolie

2 oranje zoete aardappelen

1 sinaasappel

1/2 dl walnootolie

1 eetl. rode wijn azijn

1 geperste teen knoflook

olijfolie

Bereiding

Wikkel om elke coquille een plakje ham en steek er een prikker door.

Van de overgebleven ham gedroogde reepjes maken voor de garnering door ze 15 minuten in de oven te leggen op 100°.

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze gaar in water met wat zout. Pureer de aardappelen.

Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Roer azijn met olie los, voeg knoflook, peper en zout toe naar smaak.

Meng de dressing door de aardappelpuree.

Bak voor het serveren de coquilles aan beide zijden goudbruin en beetgaar in een met olijfolie ingevette koekenpan.

Verdeel een lepeltje puree over de borden. Leg er de coquille bij en garneer met gedroogde ham en eventueel wat sinaasappelschijfjes.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s