Een heerlijk werelds bakboek!

Deze maand verscheen het wereldse bakboek Mooncake van Jonneke de Zeeuw! Eigenaresse van foodblog Mooncake. Jonneke schrijft over verborgen culinaire parels en weet op charmante wijze internationale thuisbakkers lekkere recepten te ontfutselen. Haar boek staat vol met likkebaardend lekkere zoete recepten. Behalve de recepten is het boek geïllustreerd met persoonlijke tekst en foto’s van de bakkers. Dat maakt het boek voor mij aantrekkelijk en persoonlijk. De recepten zijn niet alledaags. Het boek neemt je mee naar verschillende landen en culturen.

Zet dit boek maar gerust op je verlanglijstje voor de Feestdagen!

Om te laten zien dat de recepten heus niet al te ingewikkeld en goed te maken zijn, volgt hier een recept van een appeltaart maar dan op Marokkaanse wijze!

 

MAROKKAANSE APPELTAART  

(8 á 10 personen)

Ingrediënten

125 g ongezouten roomboter

200 g zelfrijzend bakmeel of 200 g bloem en 1 theel. bakpoeder

snuf zout

100 g lichte basterdsuiker

1 theel. kaneel

1 ei

4 á 5 appels

125 g dadels

2 eetl. vers sinaasappelsap

50 g amandelschaafsel

Bereiding

Vet een springvorm met een doorsnee van 26 cm in met boter. Snijd de boter in blokjes. Doe het bakmeel met zout in een kom. Voeg de boter, suiker en de helft van de kaneel toe. Klop het ei los. Voeg de helft toe aan het beslag. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Laat afgedekt een half uur in de koelkast rusten.

Schil ondertussen de appels en dadels in kleine blokjes. meng er het sinaasappelsap en de rest van de kaneel door.

Rol het deeg uit tot een cirkel, net iets groter dan de springvorm. Druk de bodem goed aan. Verdeel er de vulling over. Bestrooi met amandelschaafsel. Bestrijk de randen met de rest van het losgeklopt ei. Bak de taart in een tot 175°C voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat 10 minuten in vorm staan en verder afkoelen op een rooster.

Mooncake is bij de boekhandel en online te koop!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s