Wat doe ik met de vijgenoogst dit jaar?

De vijgenoogst dit jaar is overweldigend. Ik ga chutney maken.

Voor ongeveer 500 g heb je het volgende nodig:

1 eetl. olie

1 grote fijn gesneden ui

2 cm geraspte verse gember

100 g bruine basterdsuiker

1 dl kruiden edik

sap en schil van 1 citroen

100 g rozijnen

1 kaneelstokje

2 x steranijs

450 g verse vijgen

Bereiding

Bak de uien glazig in de olie. Voeg overige ingrediënten toe. Behalve de vijgen. Laat 15 minuten sudderen. Halveer de vijgen en voeg ze toe. Laat op een middelmatige warmtebron meekoken tot ze zacht zijn. Bewaar de chutney in afgesloten potten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s