Geen alledaagse gazpacho

De zomer van 2018 kan niet meer stuk!

Veel gekookt heb ik in ieder geval niet.

Wél allerlei salades en gerechten passende bij 35° en een warme zomeravond!

Deze gazpacho is er zo een. Maak ‘m een dag van tevoren, nóg lekkerder!

GAZPACHO MET NECTARINES

(voor 6 personen)

Ingrediënten

4 rijpe nectarines

2 rode paprika’s

2 stengels bleekselderij

1 gesnipperde rode ui

3 middelgrote tomaten

1 teen knoflook

1/2 rode peper

1 theel. currypoeder

2 eetl. Pedro Ximenez edik

2 eetl. limoensap

circa 2 dl groentebouillon

Voor de garnering

2 eetl. geroosterde zonnebloem en pompoenpitten

enkele druppels olijfolie

blaadje koriander

Bereiding

Maak fruit en groenten schoon. Pureer met overige ingrediënten in blender.

Druk daar een zeef. Plaats in koelkast.

Schenk voor het serveren in glazen en garneer met enkele druppels olijfolie, zonnebloem en pompoenpitten en koriander.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s