Aspergekneusjes voor de soep!

Voor een aspergesoep zijn de ‘kneusjes’ bij uitstek geschikt! Aan de slag ermee en maak deze heerlijke soep:

ASPERGESOEP MET SAFFRAAN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

1 kg asperges

1 eetl. boter

1 fijn gesneden sjalot

mespunt saffraan

1 dl witte wijn

1/2 l kippenbouillon

scheutje koksroom

Voor de garnering

quenelle van vis

100 g kabeljauw

1 eiwit

1 dl room

peper en zout

Bereiding:

Schil de asperges. Snijd in stukjes. Kook ze gaar. Fruit het sjalotje goudgeel in de boter. Pureer met de asperges, saffraan en wijn in de keukenmachine. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met koksroom.

Pureer voor de quenellen de vis in de keukenmachine, voeg al draaiend eiwit toe, vervolgens room. Breng op smaak met peper en zout. Zorg voor een goede binding dat alle ingrediënten koud zijn!

Vul beboterde ramequins met het mengsel. Plaats au bain marie in de oven gedurende circa 20 minuten.

Verwarm de soep. Schenk in voorverwarmde borden en leg een quenelle in het midden. Garneer met cress.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s