Bijna lente in de bol!

Als ik naar buiten ga, voel ik de lente aankomen. De vogels beginnen anders te fluiten, her en der komen knoppen aan de struiken. Heerlijk, dat betekent dat we ook het aspergeseizoen naderen.

Kun je niet wachten op de witte asperges van de koude grond?

Dit gerechtje smaakt ook uitstekend met groene asperges.

CRèME BRûLéE VAN ASPERGES

(voor 6 personen)

Ingrediënten

500 g geschilde asperges

4 dl koksroom

10 eigelen

peper en zout

Rietsuiker

cress

Bereiding

Kook de asperges en pureer ze in de keukenmachine. Breng met de room tegen de kook aan. Klop er een voor een de eigelen door. Breng op smaak met peper en zout.

Vul 6 beboterde ramequins met het mengsel en plaats au bain marie in een tot 120°C voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat het gerecht afkoelen. Bestrooi met rietsuiker en gebruik een crème brûlée brander om een knappend korstje van de suiker te maken. Serveer direct.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s