Pittig soepje voor koude dagen!

Als het buiten koud is, zorg je dat je van binnen warm blijft. Dat doe je met deze soep:

LICHT ROMIGE SOEP MET CITROENGRAS EN GROTE GARNALEN

(voor 6 personen)

Ingrediënten

voor de soep

50 g verse gemberwortel

1/2  rode chilipeper

5 stengels citroengras

1 teen knoflook

1 eetl. boter

3/4 l visbouillon

garnituur in soep

4 champignons

enkele blaadjes koriander

4 eetl. Thaïse vissaus

4 eetl. limoensap

6 eetl. kokosmelk

2 eetl. bruine suiker

Voor de garnalen

3 eetl. olijfolie

18 grote garnalen

20 g verse gemberwortel

2 tenen knoflook

enkele blaadjes koriander

1 klein stukje rode chilipeper

1 eetl. limoensap

Bereiding

Snijd voor de soep de gember in grove stukjes. Verwijder zaad uit chilipeper en snijd in julienne. Snijd citroengras in stukjes. Smelt de boter in een pan. Fruit hierin gember, citroengras, knoflook en chilipeper gedurende 1 minuut. Voeg de visfond toe en laat 15 minuten trekken. Zeef de soep.

Rasp voor het garnituur de gember. Snijd champignons in schijfjes. Snijd koriander fijn. Voeg toe aan de soep. Breng op smaak met limoensap, kokosmelk en bruine suiker.

Rijg de garnalen aan satéprikkers. Drie per persoon. Verhit de olijfolie, voeg gemberwortel, knoflook, koriander, en chilipeper toe. Roerbak 1 minuut. Leg de garnalen in de olie en bak ze rondom goudgeel. Blus met limoensap.

Verdeel de soep over de borden en leg in het midden de garnalen.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s