Zuster Evie is vol, romig en lekker!

Zuster Evie * hangop is een lokaal ambachtelijk gemaakt product. Een hangop met de smaak van vroeger!

Het is geen massaproduct. Door het samenwerkingsverband tussen lokale ‘zusters’ wordt er kleinschalig gewerkt. De hangop wordt geleverd aan speciaalzaken. Je moet dus even de moeite doen om deze lekkernij te verkrijgen maar ik beloof je, het is de moeite waard!

Heb je de hangop in huis, maak er dan eens dit voorgerecht mee:

GEROOKTE MAKREEL MET HANGOP EN APPEL- KNOLSELDERSALADE

(voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 400 g gerookte makreel zonder vel

circa 75 g hangop

scheutje witte wijn

1 eetl. mosterd

1 eetl. fijn gesneden dille

peper

Voor de salade

1 Granny Smith appel

100 g knolselder

1 eetl. hangop

1 eetl. kruidige edik

peper en zout

Bereiding

Prak de makreel fijn. Roer hangop met wijn en mosterd los. Voeg dille en peper naar smaak toe. Meng door de makreel. De makreel moet smeuïg worden. Eventueel met wat extra hangop en wijn.

Schaaf de appel en knolselder op een mandoline in dunne reepjes. Roer de hangop los met edik en breng op smaak met peper en zout. Meng door de appel-knolselder.

Verdeel de makreel met behulp van een uitsteker over de borden. Verdeel een lepel van de salade er op. Garneer het bord met enkele takjes rucola, cress.

*meer over zuster Evie vind je op www. zusterevie.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s