Lekkere winterkost met appel en zuurkool!

Na de Feestdagen, waar uitgebreid koken centraal stond, is lekker en makkelijk ook wel eens plezierig!

Een ovengerecht is daar bij uitstek geschikt voor. Als het er dan ook nog leuk uit ziet, is dat mooi meegenomen.

En dát doet dit gerecht. Met dit recept, gevulde appeltjes, heb je succes aan tafel!

ELSTAR APPELS GEVULD MET ZUURKOOL

(voor 6 personen)

Ingrediënten

6 stevige Elstar appels

Circa 250 g zuurkool

100 g uitgebakken en verkruimelde spekplakjes

1 eetl. boter

1 fijn gesneden ui

1 theel. kummel

3 eetl. crème fraiche

2 dl kippenbouillon

gesmolten boter

Bereiding

Snijd het kapje van de appel af en een dun schijfje van de onderkant zodat de appel stevig blijft staan. Lepel het vruchtvlees en het klokhuis er uit. Bewaar het vruchtvlees.

Fruit de ui goudgeel in boter. Voeg de kummel, zuurkool, appelstukjes en crème fraiche toe. Meng het spek er doorheen. Vul de appels met het mengsel. Dek af met het kapje. Plaats ze in een beboterde ovenvaste schaal. Bestrijk de appels met gesmolten boter. Schenk de bouillon er omheen. Plaats in een tot 175°C voorverwarmde oven gedurende circa 30 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s