Restjesdag!

Ook zoveel restjes groenten en dergelijke over van de Feestdagen?

Hier is de koelkast gevuld met van alles wát! Mocht het je aan inspiratie ontbreken, van de restjes die wij over hebben, maak ik een ovenschotel!

OVENSCHOTEL MET RESTJES

(voor 4 personen)

1 eetl. olijfolie, 40 g boter

1 fijn gesneden ui

100 g verschillende paddenstoelen

30 g bloem

1 dl kippenbouillon

scheutje room

1/2 geblancheerde bloemkool in kleine roosjes gesneden

50 g in stukjes gesneden geblancheerde haricoverts

2 in schijfjes gesneden tomaten

enkele gehalveerde olijven

restjes klein gesneden kalkoenfilet

geraspte kaas

Bereiding

Verhit olie en boter. Roerbak de uien en paddenstoelen. Strooi er de bloem over en bind met de bouillon.

Breng op smaak met room. Beboter een vuurvaste schaal. Verdeel er de groenten, olijven, en kalkoenrestjes over. Bedek met het paddenstoelenmengsel en strooi er geraspte kaas over. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.

Een heerlijk culinair 2018 toegewenst! Aan de restjes hoeft het niet te liggen, dat wordt vast een goede start!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s