Goed gereedschap is het halve werk….!

……dus ook een goede snijplank!

We zijn met z’n allen weer druk doende met het samenstellen van een succesvol menu voor de Feestdagen. De bladen staan vol met tips! De kookprogramma’s hebben het over niets anders en schappen in de winkels liggen overvol, dáár zal de inspiratie niet ontbreken.

Het valt me op dat iedereen bezig is met het zoeken naar mooie en lekkere recepten en er nauwelijks gedacht wordt aan goed gereedschap om al die gerechten op plezierige manier voor te bereiden.

Vind jij het belangrijk om op een goede plank te snijden?

Ik wel! Ik erger me kapot aan planken waar zo’n plakkerig laagje olie op zit omdat de plank anders splijt. Of de kunststof planken waar binnen de kortste keren net zoveel snijsporen in zitten als in een houten plank.

Daarom is de KARMEL plank een ‘gereedschap’ voor me waar ik aan gehecht ben geraakt. Een snijplank gemaakt van kopshout. Het scherpe mes glijdt tussen de vezels door en blijft daardoor langer scherp.

De plank is geïmpregneerd met Chinese Tungolie, de poriën van het hout zijn daardoor definitief gesloten. Ik spoel de plank af met heet water. Geen gedoe met zout, citroen en zeep. Klaar voor de volgende snij-klus!

Maak  je voorbereidingen in de keuken met goed gereedschap en het zal kookstress te verminderen.

Wil je méér weten over deze super-plank kijk dan op http://www.dekookwinkel.com!

Daar vind je uitgebreide informatie over deze ambachtelijk gemaakte plank!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s