Feestdagen dessert met witte chocolade!

Daar komen de Feestdagen weer aangesneld!

Met de naderende Feestdagen is iedereen weer op zoek naar lekkere gerechten. Met deze panna cotta kan het dessert in ieder geval niet meer stuk!

Gemakkelijk van tevoren te bereiden. Aan te vullen met een parfait, fruit, coulis…..

PANNA COTTA VAN WITTE CHOCOLADE EN RUM

(voor 6 personen)

Ingrediënten

5 blaadjes gelatine

6 dl room

100 g witte chocolade

2 eetl. rum

60 g suiker

Voor de garnering

7 Napoleon zuurtjes, citroen

lemoncress

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Verwarm 2 1/2 dl van de room. Voeg chocolade, rum en suiker toe. Laat de chocolade op een lage warmtebron oplossen in de room. Los de gelatine op in de room. Laat afkoelen. Klop de resterende room op. Spatel door het mengsel. Vul ramequins met het mengsel en laat opstijven in de koelkast.

Maal voor de garnering de zuurtjes fijn in de keukenmachine. Strooi met een zeef het grove poeder in een dunne laag op bakpapier. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende 5 minuten. De poeder wordt glazig. Laat afkoelen en breek er stukjes vanaf voor de garnering.

Stort de panna cotta op de borden. Garneer met stukjes Napoleon en lemoncress.

Bij de panna cotta kun je ook een fruitcoulis en eventueel parfait presenteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s