Met garnalen kun je alle kanten op!

 

Grote garnalen lenen zich voor allerlei lekkere gerechtjes.

Eén daarvan is deze, gepaneerd met panko en kokosrasp!

GARNALEN MET PANKO, KOKOS EN LIMOENDRESSING

(voor 6 personen)

Ingrediënten

18 grote rauwe garnalen

40 g gedroogde kokosrasp

40 g panko

rasp van 1/2 citroen

2 losgeklopte eieren

bloem

olie om te frituren

Voor de dressing

sap van 1 limoen

1 theel. mosterd

1 theel. honing

circa 1 dl olijfolie

peper en zout

Veldsla en cress

Bereiding

Pel de garnalen. Verwijder het darmkanaal. meng kokos, panko en rasp van citroen goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen eerst door bloem, vervolgens losgeklopt ei en tot slot door het pankomengsel. Leg ze naast elkaar op een bord. Verhit olie in een wok en bak de garnalen goudgeel.

Meng voor de dressing, limoensap, mosterd, honing en olie met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de garnalen over bordjes, schenk de dressing er omheen en garneer met veldsla en cress.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s