Herfst en romige soep, mooie combinatie!

De herfst is écht zo’n seizoen voor lekkere warme soepen.

Op de markt heb ik amandelen gekocht omdat ik weer eens een heerlijke klassieker ga maken.

Probeer  eens of deze soep ook jouw favoriet gaat worden:

AMANDELCREMESOEP

(voor 6 personen)

Ingrediënten

125 g amandelsnippers

1 eetl. boter

1 fijn gesneden ui

1/2 rood pepertje

3/4 l gevogeltebouillon

1 theel. citroensap

enkele druppels tabasco

scheutje koksroom

6 lepeltjes licht geslagen room

Bereiding

Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Houd een paar apart voor de garnering.

Smelt de boter in een pan. Voeg de ui toe en laat glazig kleuren. Voeg de amandelen en peper toe. Blus met de bouillon. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep in de keukenmachine en druk vervolgens door een zeef. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en tabasco.

Voeg facultatief nog een scheut koksroom toe.

Schenk de soep in voorverwarmde borden en garneer met een lepeltje geslagen room en achtergehouden amandelen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s