Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn er een aantal vijgen uit onze moestuin rijp en bruikbaar!
Het wisselende weer heeft dit jaar niet echt meegewerkt.
Echt fraai zien ze er ook niet uit, ze winnen vast geen hoofdprijs! Ik ga er daarom een clafoutis mee maken.
Vijgen zijn nu volop te koop, jij kunt dit gerecht daarom ook maken!
CLAFOUTIS MET VIJGEN EN TIJM
(voor 6 personen)
Voor het deeg:
80 g boter
1 theel. tijm
75 g bloem
75 g suiker
150 g amandelmeel
mespunt nootmuskaat
mespunt zout
2 eieren
1 1/2 dl room
Voor de vulling:
6 verse vijgen
30 g pijnboompitten
6 takjes tijm
15 g boter
Voor de garnering:
3 eetl. honing
1 dl crème fraiche
Bereiding:
Smelt de boter op een lage warmtebron en laat lichtbruin kleuren. Laat afkoelen en meng in een kom met de tijm, bloem, suiker, amandelmeel, nootmuskaat en zout. Klop de eieren met de room los. Voeg toe en vermeng het geheel tot een beslag.
Beboter vormpjes met een doorsnee van circa 11 cm en hoog 5 cm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Snijd de vijgen in vieren. Niet helemaal dóór. Druk de vijgen in het beslag. verdeel er de pijnboompitten over en een takje tijm. verdeel er enkele klontjes boter over. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.
Lepel er voor het serveren wat honing over. Serveer de crème fraiche er apart bij.
Plaats een reactie