Er zijn enkele vijgen rijp!

Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn er een aantal vijgen uit onze moestuin rijp en bruikbaar!

Het wisselende weer heeft dit jaar niet echt meegewerkt.

Echt fraai zien ze er ook niet uit, ze winnen vast geen hoofdprijs! Ik ga er daarom een clafoutis mee maken.

Vijgen zijn nu volop te koop, jij kunt dit gerecht daarom ook maken!

CLAFOUTIS MET VIJGEN EN TIJM

(voor 6 personen)

Voor het deeg:

80 g boter

1 theel. tijm

75 g bloem

75 g suiker

150 g amandelmeel

mespunt nootmuskaat

mespunt zout

2 eieren

1 1/2 dl room

Voor de vulling:

6 verse vijgen

30 g pijnboompitten

6 takjes tijm

15 g boter

Voor de garnering:

3 eetl. honing

1 dl crème fraiche

Bereiding:

Smelt de boter op een lage warmtebron en laat lichtbruin kleuren. Laat afkoelen en meng in een kom met de tijm, bloem, suiker, amandelmeel, nootmuskaat en zout. Klop de eieren met de room los. Voeg toe en vermeng het geheel tot een beslag.

Beboter vormpjes met een doorsnee van circa 11 cm en hoog 5 cm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Snijd de vijgen in vieren. Niet helemaal dóór. Druk de vijgen in het beslag. verdeel er de pijnboompitten over en een takje tijm. verdeel er enkele klontjes boter over. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.

Lepel er voor het serveren wat honing over. Serveer de crème fraiche er apart bij.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Plaats een reactie