Heel veel blauwe bessen geoogst! Crumble maken!

Gisteren een overvloed aan blauwe bessen geoogst. Behalve dat deze vruchten multi-inzetbaar zijn in gerechten zijn ze goed in te vriezen voor later gebruik.

Ze lenen zich uitstekend voor het maken van een heerlijke crumble:

BLAUWE BESSEN CRUMBLE

Ingrediënten

150 g blauwe bessen

4 fris zure appels

3 in stukjes gesneden gekonfijte gemberbolletjes

50 g geroosterde en gehakte pecannoten

25 g geroosterde en gehakte walnoten

200 g zelfrijzend bakmeel

150 g rietsuiker

3 eetl. havermout

175 g koude boter in stukjes

merg van 1 vanillestokje

Bereiding

Schil de appels en snijd in blokjes. Verdeel de appels met bessen, gember en noten over de bodem van een ingevette ovenschaal (26 cm doorsnee). Meng bakmeel, rietsuiker en havermout goed dooreen. Voeg het merg van vanillestokje en boter toe. Wrijf tot een kruimelig geheel. Verdeel het mengsel over her het fruit. Plaats in een tot 190°C voorverwarmde oven gedurende circa 30 minuten.

De crumble kan een dag van tevoren gemaakt worden. Op kamertemperatuur serveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s