Genieten van het mosselseizoen!

We kunnen weer ‘los’ in de keuken! Het mosselseizoen draait volop.

Dat is genieten voor de liefhebber. Ontbreekt het je aan inspiratie dan volgt hier een lekker recept:

MOSSELEN MET EEN SALADE VAN GEMARINEERDE GROENE ASPERGES

(voor 4 personen)

Ingrediënten 

1 kg mosselen

1 zakje mosselgroenten

enkele draadjes saffraan

1 dl witte wijn

Voor de salade

12 groene asperges

1/2 dl stoofvocht van de mosselen

2 eetl. citroensap

1 theel. sojasaus

1 dl. olijfolie

rasp van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel

peper, zout

enkele blaadjes munt en fijn gesneden dragon

Voor de garnering

2 sneden briochebrood

olijfolie

Bereiding

Was de mosselen. Week de saffraan in een bodem lauw water. Kook mosselen tot ze open gaan in wijn, saffraan en mosselgroenten. Laat ze uitlekken en haal uit de  schelp. Houd een paar achter in de schelp voor de garnering.

Snijd de harde onderkanten van de asperges en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken en snijd in de lengte in dunne repen.

Meng voor de marinade het mosselvocht met citroensap en sojasaus. Klop er de olijfolie door. Voeg rasp van citroen en sinaasappel toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de munt en dragon toe.

Marineer hierin de asperges gedurende minimaal 30 minuten.

Snijd de brioche in piepkleine blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie.

Verdeel voor het serveren de asperges over de borden. Garneer met de mosselen, enkele mosselschelpen en de brioche.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s