Vakantiegevoel vasthouden met Moussaka

Moussaka staat in de Griekse restaurants op elke kaart! Ik houd even het heerlijke vakantiegevoel vast en de herinnering aan de verrukkelijke moussaka. Dit recept gekregen van een Chef in Griekenland, was bijzonder lekker:

MOUSSAKA

(voor 8 personen)

Ingrediënten

500 g courgettes

500 g aubergines

1 kg aardappelen

1 dl maiskiemolie

500 g in schijfjes gesneden pomodores

1 1/2 kg lams of gemengd gehakt

2 fijngesneden uien

1 dl olijfolie

1 klein bosje peterselie

100 g geraspte kaas

Voor de bechamelsaus

75 g boter

4 eetl. bloem

3 dl melk

3 eieren

geraspte kaas

Bereiding

Snijd aubergines en courgettes in de lengte in plakken. Bestrooi met wat zout en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Schil de aardappelen, snijd in plakken en frituur ze in de olie. Bak de aubergines en courgettes in een beetje olie. Laat op keukenpapier uitlekken. Verhit de olijfolie en fruit uien en gehakt aan. Voeg de pomodores en peterselie toe. Laat enkele minuten smoren. Breng op smaak met peper en zout

Maak ondertussen de bechamelsaus door boter te smelten, bloem toe te voegen en te binden met melken eieren. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met boter. Maak laagjes aardappel, courgette, aubergine en gehakt in de schaal, bestrooi telkens met wat van de geraspte kaas. Dek af met de bechamelsaus en strooi er nog wat kaas over. Plaats in een tot 200°C voorverwarmde oven gedurende circa 30 minuten.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s