Nog één keer asperges!

Waar je ook kijkt….asperges, asperges, asperges!

Tenminste hier in Brabant!

Nog één keer dit jaar een recept met asperges. Lekker als voorgerecht of lunch!

ASPERGES MET TUINKRUIDENMAYONAISE

(voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 2 kg asperges,

1 eierdooier

1 theel mosterd, 1 eetl. citroensap

circa 1 dl olijfolie

peper, zout

3 eetl. fijn gesneden groene kruiden, bijv. peterselie, dragon, kervel, dille, pimpernel

Eventueel een scheutje koksroom.

6 plakjes gerookte zalm, of 15o g Hollandse garnaaltjes

Bereiding

Klop de eierdooier met mosterd en citroensap los met behulp van een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot de mayonaise begint te binden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden toe en eventueel een scheutje koksroom.

Schil de asperges, snijd in stukjes en kook ze beetgaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Verdeel over de bodem van decoratieve glaasjes in reepjes gesneden zalm of garnalen. Verdeel hierover de asperges en een lepel kruidenmayonaise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s