De aspergeschiller draait overuren!

Je kunt er niet omheen! Het is aspergetijd!

Wees daarom blij als je ze lekker vind want je ziet ze nu óveral!

Langs de weg: asperges te koop! Bij de horecagroothandel, supermarkt, markt, in de restaurants op de kaart. En natuurlijk thuis op tafel. Wil je iets anders dan een gekookte asperge?

Probeer dit recept eens.

TARTE TATIN MET ASPERGES

(voor 4 personen)

Ingrediënten

150 g suiker

enkele druppels water

1 eetl. tijmblaadjes

1 eetl. olijfolie

500 g asperges

peper en zout

paar druppels citroensap

4 plakjes bladerdeeg

losgeklopt eigeel

4 beboterde aluminium schaaltjes

Bereiding

Karameliseer de suiker met water lichtbruin in een pannetje op een middelmatige warmtebron. Verdeel over de beboterde schaaltjes. Bestrooi met tijm. Schil de asperges, snijd de harde onderkant er af en snijd in stukjes. Verhit olijfolie en roerbak de asperges gedurende 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap.

Verdeel de asperges over de karamel. Steek 4 bladerdeegplakjes uit, iets groter dan het schaaltje  en vouw om het deeg over de asperges heen. Bestrijk met losgeklopt eigeel. Prik het deeg enkele malen in en plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende 10/15 minuten. Keer de taartjes om op het bord.

Lekker als garnituur bij vis bijvoorbeeld.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s