Avocado! Niet alleen lekker, gezond ook!

avocadoAvocado is heerlijk en gezond. Botanisch gezien is het een vrucht. Officieel loopt het seizoen van februari tot en met april. Er zijn méér dan 400 soorten. Hier worden er doorgaans 4 geteeld. De avocado is rijp als het vruchtvlees meegeeft als je er in knijpt. Wil je het rijpingsproces versnellen stop de avocado met een banaan in een plastic zak. De avocado verkleurt snel. De verkleuring kun je tegengaan door te besprenkelen met citroensap.

Er zijn tientallen heerlijk gerechten met avocado, de bekendste is wel de guacamole.

Hier deel ik een recept voor een heerlijk dessert:

AVOCADOMOUSSE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

125 g witte chocolade in kleine stukjes

1 rijpe avocado

1 eetl. limoensap

2 1/2 dl licht geslagen slagroom

1 stijf geklopt eiwit

1 eetl. ahornsiroop

3 eetl. donkere rum

 

 

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie en laat enigszins afkoelen. Pureer het vruchtvlees van de avocado met citroensap in de keukenmachine. Voeg ahornsiroop en rum toe. Voeg de chocolade toe en pureer tot een gladde massa. Spatel er in een kom de slagroom door en tot slot het stijfgeslagen eiwit. Vul glaasjes met de mousse en plaats in de koelkast gedurende minimaal 2 uur. Garneer de glaasjes met lemon cress.

img_1736

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s