Italiaans sfeertje, courgettes á la carbonara!

img_1509Wat heb je hier voor nodig?

Een spiraalsnijder bijvoorbeeld van Spirelli, daarmee maak je in een handomdraai eindeloze julienne-stroken.

De overige ingrediënten zijn:

(4 personen)

1 grote courgette

1 eetl. olijfolie, 1 eetl. boter

1 fijn gesneden sjalot

1 bakje schoongemaakte cantharellen

1 gehakte teen knoflook

1 flinke mespunt tijm en oregano

75 g ontbijtspek in piepkleine blokjes gesneden

8 kwarteleitjes

4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Maak de courgette schoon. Snijd de uiteinden er af. Maak met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten.

Bak het spek krokant.

Pocheer de kwarteleitjes in water met scheutje azijn tegen de kook aan, circa 2 minuten.

Verhit de olie en boter. Roerbak de courgette, sjalot en knoflook. Bestrooi met peper, zout en kruiden.

Voeg de cantharellen toe.

Verdeel over de voorverwarmde borden. Garneer met spekjes, eitjes en Parmezaanse kaas.

 

 

Advertenties

One thought on “Italiaans sfeertje, courgettes á la carbonara!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s