Er mag weer gejaagd worden!

wildseizoenWat héérlijk! Er mag wéér gejaagd worden.

Het traditionele jachtseizoen opent morgen.

De zwoele geur van gestoofd wild. Een rijkelijk gedekte tafel, met elkaar genieten van goede gesprekken en winterse kost! Ik teken ervoor.

Met dit recept heb je tevreden gasten aan tafel, dat weet ik zeker:

REEFILET MET EEN KORSTJE VAN PEPERKOEK

Voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 800 g reefilet

50 g geklaarde boter, 1 eetl. olijfolie

Voor de peperkoekkorst

50 g boter

1 zeer fijn gesneden sjalot

75 g ongesuikerde peperkoek in dunne plakken

peper, zout

1 eetl. mosterd

Voor de saus:

3 dl wildfond

2 dl rode wijn

takje rosmarijn

eventueel bindmiddel

Bereiding

Droog de peperkoek in een oven van 60°C. Verkruimel in de keukenmachine.

Smelt de boter en bak het sjalotje glazig. Voeg de peperkoek toe. Kruid met peper en zout. Meng goed dooreen.

Verhit in een koekenpan geklaarde boter en olijfolie. Bak de reefilet aan beide zijden goudbruin. Leg het vlees op een ovenplaat. Bestrijk met mosterd en verdeel er de peperkoek over. Plaats in de oven op 100°C kerntemperatuur 55°C.

Plaats het vlees vlak voor het serveren even onder de grill om het korstje knapperig te maken.

Kook voor de saus de wildfond met wijn en rosmarijn in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Verwijder de rosmarijn. Bind de saus indien nodig.

Snijd het vlees in tranches en serveer met de saus.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s